Dobrodošli uHotel Art
Umjetnički pogled na grad
Rezerviraj online

Dobrodošli u Hotel Art

Umjetnički pogled na grad

Otvoren 1998. godine Hotel Art predstavlja poslovni hotel koji više od dvije decenije njeguje partnerstva sa uglednim domaćim i inostranim kompanijama i ambasadama.  Uspješnost poslovanja se ogleda u modernim sadržajima hotela, ali i individualnom pristupu svakom gostu.

Hotel Art je smješten u samom srcu Sarajeva, gdje stari grad poziva posjetioce na obilazak jedinstvenog spoja europskog i orijentalnog nasljeđa. U krugu od 100 metara od hotela nalazi se poznata Begova džamija, rimokatolička katedrala, pravoslavna crkva i jevrejska sinagoga, zbog čega je Sarajevo i dobilo nadimak europski Jerusalem. 

Pored centralnog položaja u starom dijelu grada, Hotel Art je od aerodroma udaljen samo 15 min. vožnje. Naš hotel Vam rado stoji na usluzi i za organizovanje prijevoza od aerodroma i nazad, ali i za turističke obilaske znamenitosti Sarajeva.

U sklopu Hotela Art nalazi se i jedinstveno uređen Restoran Maroko. Ovdje možete uživati u vrhunskoj internacionalnoj kuhinji ,od koje pored marokanske, izdvajamo francusku, italijansku, bosansku i arapsku.

Sadržaji hotela

Razlozi za odabir našeg lijepog hotela.

Najbolja lokacija
Historija i tradicija
Konkurentne cijene
Sigurna rezervacija
Poslovni sastanci
Internet velike brzine
Lounge area
Prostrani restoran
Posluga u sobi
Praonica i hemijsko čišćenje
Pristup osobama sa invaliditetom
Jednodnevni izleti

Istražite naše hotele

Iskoristite sve prednosti odmora Sarajevu i uživajte u širokom izboru hotela grupacije Europe Group. Od cjenovno pristupačnih hotela za porodice do luksuznih hotelskih apartmana s pet zvjezdica i prvoklasnom uslugom za najzahtjevnije goste.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.