Hotel

Smješten u samom srcu Sarajeva, gdje stari grad poziva posjetioce na obilazak jedinstvenog spoja europskog i orijentalnog nasljeđa.

Otvoren 1998. god. Hotel Art predstavlja poslovni hotel koji nepunu deceniju njeguje partnerstva sa uglednim domaćim i inostranim kompanijama i ambasadama.  Uspješnost poslovanja se ogleda u modernim sadržajima hotela, ali i individualnom pristupu svakom gostu.

Hotel Art je smješten u samom srcu Sarajeva, gdje stari grad poziva posjetioce na obilazak jedinstvenog spoja europskog i orijentalnog nasljeđa. U krugu od 100 metara od hotela nalazi se poznata Begova džamija, rimokatolička katedrala, pravoslavna crkva i jevrejska sinagoga, zbog čega je Sarajevo i dobilo nadimak europski Jerusalem. 

Pored centralnog položaja u starom dijelu grada, Hotel Art je od aerodroma udaljen samo 15 min. vožnje. Naš hotel Vam rado stoji na usluzi i za organizovanje prijevoza od aerodroma i nazad, ali i za turističke obilaske znamenitosti Sarajeva.

U sklopu Hotela Art nalazi se i konferencijska sala sa kapacitetom od 50 mjesta. Sala je idealna za organizaciju seminara, konferencija, radionica i privatnih skupova.

Hotel Art posluje u sklopu grupacije Hotela EUROPE te gostima Hotela Art nudimo na raspolaganje Bazen I Fittness gratis kojeg gosti uz propusnicu mogu koristiti u Hotelu EUROPE

U sklopu Hotela Art nalazi se i jedinstveno uređen Restoran Maroko. Ovdje možete uživati u vrhunskoj internacionalnoj kuhinji od koje posebno izdvajamo francusku, italijansku, bosansku i arapsku. 

Interijer Restorana Maroko, protkan pomno odabranim ručnim radovima prestižnih bosansko-hercegovačkih umjetnika je odličan odabir za organizaciju i održavanje prijema, zabava, ali i poslovnih ručkova i večera. Naše odabrano stručno osoblje Vam stoji na raspolaganju za podršku pri organizaciji svih vrsta događaja. 

Nadamo se da ćete se i Vi uvjeriti da Hotel Art predstavlja ne samo hotel sa najboljom lokacijom u Sarajevu, nego da je i prva adresa za poslovne ljude koji cijene profesionalnu uslugu i ukusnu hranu, povezanu sa konforom i umjetnošću.