Restoran Maroko

Inspirisan orjentalnim, sjeverno-afričkim stilom, Restoran Maroko predstavlja nesvakidašnji interijer, povezan sa vrhunskom kuhinjom.

Sasvim sigurno jedini ove vrste u Sarajevu, restoran Maroko u sklopu Hotela Art karakterišu detalji oslikavanja zidova orijentalim motivima, koji su vidljivi po cijelom prostoru: ručno rađene lampe, vrata, plafoni rađeni po tipičnom motivu drvene rezbarije, samo su neki detalji, koji će oduševiti svakog gosta.

Sagrađen na tri nivoa, restoran Maroko nudi više opcija.

Casablanca

Uz igru svjetala koja se prelama u fontani sa vodopadom, te mozaikom koji se proteže dužinom cijelog zida, djelo prof.mr. Enes Sivca , Casablanca dio restorana je pogodan za veće grupe i poslovne večere. Posebno treba istaći krušnu peć i gradele na drveni ugalj. Za ovaj dio restorana je predviđena intimnija atmosfera, koja će uz sećije sa bosanskim motivima, domaćom i internacionalnom kuhinjom doprinjeti gurmanskom ugođaju za pamćenje.

Marrakesh

Savršen ambijent za konzumiranje aperitiva, marokanskog čaja, te vrhunskih vina.Ako želite uživati u šoljici čaja od mente ili tradicionalne bosanske kafe u prekrasnom enterijeru ukrašenom šarenim mozaicima, definitvno odaberite ovaj dio restorana. 

Fes

Fes je gornji dio restorana i može se prilagoditi svim oblicima prijema, zabave i drugih sadržaja po vašoj želji. Fes nudi našem gostu predivan pogled na druge dijelove restorana. Sa drvenim orijentalnim plafonom i toplim bojama zidova i jastuka, daje romantičan osjećaj u kojem naš gost voli da uživa, naročito noću.

Više informacija o Restoranu Maroko možete pronaći i na Facebooku Instagramu.