Dobrodošli uHotel Holiday
Olimpijski duh Sarajeva u 21. stoljeću
Rezerviraj online

Dobrodošli u Hotel Holiday

Olimpijski duh Sarajeva u 21. stoljeću

Hotel Holiday je projektirao proslavljeni bosanski arhitekt Ivan Štraus u periodu 1982-1983 te je isti otvoren za XIV Zimske olimpijske igre Sarajevo 1984. godine i od tada je, kao svjedok novije historije Bosne i Hercegovine, postao nezaobilazno mjesto za poslovne putnike i turiste.

Sljednik svjetskog hotelskog lanca i hotela Holiday Inn te ujedno i dio poznate grupacije Europe Group, na čelu sa Hotelom Europe, čija tradicija datira od davne 1882.godine, hotel Holiday će oduševiti goste svojom tradicionalnom elegancijom, vrhunskom uslugom i sadržajima.

Prostoran i komforan, modernog enterijera sa intimnom atmosferom, Hotel Holiday se prostire na deset etaža sa ukupno 380 ugodno opremljenih smještajnih jedinica, od kojih su 364 sobe i 16 apartmana. Sve hotelske sobe su klimatizirane sa TV i mini barom, kupaonicom sa kadom i tušem, sušilom za kosu i ogrtačima. Sve navedene smještajne jedinice uključuju prostor za sjedenje, satelitsku TV i besplatni internet.

Reprezentativni lobby hotela, intrigantnog dizajna i esencijom olimpijskog duha, gostima pruža osjećaj povratka kroz vrijeme, u vrijeme najvećih postmodernističkih arhitektonskih, artističkih i kulturnih ostvarenja na prostorima bivše Jugoslavije, i šire. Grad u malom, olimpijski lobby, gostima nudi niz raznovrsnih sadržaja kao što su: frizerski salon, Tabacco shop, renomirani butici, rent-a-car, exchange office i sl.

Sadržaji hotela

Razlozi za odabir našeg lijepog hotela.

Najbolja lokacija
Historija i tradicija
Prekrasan panoramski pogled
Konkurentne cijene
Sigurna rezervacija
Garaža
Poslovni sastanci
Konferencijske dvorane
Internet velike brzine
Lounge area
Prostrani restoran
Posluga u sobi
Praonica i hemijsko čišćenje
Usluge osobnog asistenta
Pristup osobama sa invaliditetom
Sportski centar
Jacuzzi
Bazen
Tretmani i masaže
Izvrsni Spa
Jednodnevni izleti

#hotelholiday moments

Pratite nas na Instagramu.

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je fitness centar u hotelu Holiday ponovo otvoren za naše stalne i nove posjetioce 🏋️‍♂️🏋️‍♀️ Radno vrijeme od 14:00-22:00h Za više informacija kontaktirajte nas putem telefona 033 288 200 ili 033 288 300.
We believe that every little detail of your wedding is important and we’re committed to creating a unique occasion for you. ✨
A leading hospitality group – in testing and inspection – are joining their forces to redefine hygine and safety standards in hospitality and restaurant industry. ProEvent company and Hotel Holiday, part of Europe group will continue to welcome its guests with highest standards of hygine and safety! Welcome back again!
Korakom ispred svih, zajednickim snagama sa ProEvent kompanijom koja je mnoga desavanja propratila svojom tehnickom opremom i podrskom, Europe grupacija je omogucila svima da bez bilo kakve bojaznosti organizuju sve vrste skupova u nasim prostorima. S ponosom predstavljamo prvi #AntiCovid kongresni centar u Sarajevu. Rezervacije i informacije: 📧marketing2@hotelholiday.ba ☎️📞 +387 33 288 500
Sa zadovoljstvom Vas informišemo da je prvi AntiCovid Kongresni Centar u Sarajevu, hotel Holiday spreman za prijem gostiju i organizovanje svih vidova sastanaka, predavanja i prezentacija. Opremljen u skladu sa zahtjevima svjetske zdravstvene oganizacije, ispunjavajući sve higijensko-epidemiološke uvjete, našim gostima pružaju sigurnost u radu, od tunela za dezinfekciju do savršeno namještenih i bezbjednih dvorana. #FeelSafe
Make the most of your trip to Sarajevo and benefit from a wide selection of hotels in Europe

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.