Rezerviraj online

Dobrodošli u Hotel Holiday

Olimpijski duh Sarajeva u 21. stoljeću

Hotel je projektirao proslavljeni bosanski arhitekt Ivan Štraus u periodu 1982-1983 te je isti otvoren za XIV Zimske olimpijske igre Sarajevo 1984. godine i od tada je, kao svjedok novije historije Bosne i Hercegovine, postao nezaobilazno mjesto za poslovne putnike i turiste.

Sljednik svjetskog hotelskog lanca i hotela Holiday Inn te ujedno i dio poznate grupacije Europe Group, na čelu sa hotelom Europe, čija tradicija datira od davne 1882.godine, hotel Holiday će oduševiti goste svojom tradicionalnom elegancijom, vrhunskom uslugom i sadržajima.

Prostoran i komforan, modernog enterijera sa intimnom atmosferom, Hotel Holiday se prostire na deset etaža sa ukupno 380 ugodno opremljenih smještajnih jedinica, od kojih su 364 sobe i 16 apartmana. Sve hotelske sobe su klimatizirane sa TV i mini barom, kupaonicom sa kadom i tušem, sušilom za kosu i ogrtačima. Sve navedene smještajne jedinice uključuju prostor za sjedenje, satelitsku TV i besplatni internet.

Reprezentativni lobby hotela, intrigantnog dizajna i esencijom olimpijskog duha, gostima pruža osjećaj povratka kroz vrijeme, u vrijeme najvećih postmodernističkih arhitektonskih, artističkih i kulturnih ostvarenja na prostorima bivše Jugoslavije, i šire. Grad u malom, olimpijski lobby, gostima nudi niz raznovrsnih sadržaja kao što su: frizerski salon, Tabacco shop, renomirani butici, rent-a-car, exchange office i sl.

U sklopu hotela gostima je na raspolaganju Nacionalni restoran sa daleko poznatim nacionalnim i internacionalnim delicijama, gdje ćete sa sigurnošću u jednom zalogaju sa slašću spoznati duh naše historijski bogate kulture; Aperitiv bar, Slastičarna, Caffe Inn, Welness i Fitness centar, te najveći kongresni centar u regiji sa devet klimatiziranih kongresnih sala ( kapaciteta za više od 1500 učesnika) sa najmodernijom audio-vizuelnom opremom i opremom za simultani prevod.

Pored navedenog, hotel raspolaže sa garažnim prostorom kapaciteta 50 parking mjesta i otvorenim parking prostorom prigodnim za putničke automobile i autobuse kapaciteta preko 500 parking mjesta.

Bez obzira da li je Vaš boravak u Sarajevu turističke ili poslovne namjere, hotel Holiday predstavlja idealnu lokaciju u jednom od najljepših gradova Bosne i Hercegovine i Evrope. Šarmantni spoj tradicije i moderne, luksuza i udobnosti, nadasve profesionalizma i praktičnosti, hotel Holiday je savršen za Vas.

Na  200 metara od hotela, pored rijeke Miljacke na Vilsonovom šetalištu prostire se staza dužine 7 km , najduža i najatraktivnija u Sarajevu. Staza je idealna za trčanje, duge šetnje, vožnju biciklom  i druge rekreativne aktivnosti. Vilsonovo šetalište će Vas očarati stogodišnjim nizom drvoreda lipa, koje su posađene za vrijeme austrougarske vladavine. Saobraćaj je zatvoren svaki dan iza 17:00h , kao i vikendom, tako da možete nesmetano uživati u ljepotama koje ono pruža.

Doživite i Vi duh Olimpizma, osjetite dašak energije koja je godinama na jednom mjestu okupljala ugledne svjetske lidere, državnike, umjetnike i sportiste. Postanite i Vi dio historije našeg grada, historije Holiday-a, a dopustite da i mi postanemo dio Vašeg života, Vaših sjećanja.

#hotelholiday moments

Pratite nas na Instagramu.

Take all advantage of vacation in Sarajevo and enjoy in various choices offered by Hotel Europe Group. From favorable prices for families to 5 star luxurious apartments and first class service for the most demanding guests. . . . Iskoristite sve prednosti odmora u Sarajevu i uživajte u širokom izboru hotela grupacije Europe Group. Od cjenovno pristupačnih hotela za porodice do luksuznih hotelskih apartmana s pet zvjezdica i prvoklasnom uslugom za najzahtjevnije goste. #hotelholidaysarajevo
Grupacija Europe Group u partnerstvu sa Cineplexxx International iz Austrije i uz nesebičnu pomoć Sarajevo Film Festivala počela gradnju poslovne zgrade, površine oko 5000 m2 za potrebe Austrijskog partnera. Svečano otvorenje očekujemo najkasnije do Juna, 20120 godine.
Enjoy in perfect ambient of Caffe Inn restaurant. . . . Uživajte u savršenom ambijentu restorana Caffe Inn. #hotel #europe #sarajevo
Ideal location in one of the most beautiful cities of Bosina & Herzegovina and Europe. . . . Idealna lokacija u jednom od najljepših gradova Bosne i Hercegovine i Evrope. #hotelholidaysarajevo
Day is perfect for strawberries. Enjoy delicacies from Caffe Inn restaurant pastry shop. . . . Dan je savršen za jagode. Uživajte u poslasticama slastičarne restorana Caffe Inn. #hotelholiday #sarajevo #restoranCaffeInn
Hotel Holiday as contemporary business centre. . . . Hotel Holiday kao savremeni business centre. #hotelholidaysarajevo
Hotel Holiday perfect place for vacation. . . . Hotel Holiday savršeno mjesto za odmor! #hotelholidaysarajevo
Book on Booking.com one of the apartments in Hotel Holiday and take advantage of using the sauna for free. Enjoy! . . . Rezervišite preko Booking.com jedan od apartmana u hotelu Holiday i iskoristite pogodnost korištenja saune gratis. Uživajte!
Closing night party of Sarajevo Film Festival in Hotel Holiday! It was an honor to be a part of this event in Sarajevo! See you next time #sarajevomonamour #sff2019

Pronađite naše hotele

Iskoristite sve prednosti odmora Sarajevu i uživajte u širokom izboru hotela grupacije Europe Group. Od cjenovno pristupačnih hotela za porodice do luksuznih hotelskih apartmana s pet zvjezdica i prvoklasnom uslugom za najzahtjevnije goste.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.