Rezerviraj online

Dobrodošli u Hotel Holiday

Olimpijski duh Sarajeva u 21. stoljeću

Hotel je projektirao proslavljeni bosanski arhitekt Ivan Štraus u periodu 1982-1983 te je isti otvoren za XIV Zimske olimpijske igre Sarajevo 1984. godine i od tada je, kao svjedok novije historije Bosne i Hercegovine, postao nezaobilazno mjesto za poslovne putnike i turiste.

Sljednik svjetskog hotelskog lanca i hotela Holiday Inn te ujedno i dio poznate grupacije Europe Group, na čelu sa hotelom Europe, čija tradicija datira od davne 1882.godine, hotel Holiday će oduševiti goste svojom tradicionalnom elegancijom, vrhunskom uslugom i sadržajima.

Prostoran i komforan, modernog enterijera sa intimnom atmosferom, Hotel Holiday se prostire na deset etaža sa ukupno 380 ugodno opremljenih smještajnih jedinica, od kojih su 364 sobe i 16 apartmana. Sve hotelske sobe su klimatizirane sa TV i mini barom, kupaonicom sa kadom i tušem, sušilom za kosu i ogrtačima. Sve navedene smještajne jedinice uključuju prostor za sjedenje, satelitsku TV i besplatni internet.

Reprezentativni lobby hotela, intrigantnog dizajna i esencijom olimpijskog duha, gostima pruža osjećaj povratka kroz vrijeme, u vrijeme najvećih postmodernističkih arhitektonskih, artističkih i kulturnih ostvarenja na prostorima bivše Jugoslavije, i šire. Grad u malom, olimpijski lobby, gostima nudi niz raznovrsnih sadržaja kao što su: frizerski salon, Tabacco shop, renomirani butici, rent-a-car, exchange office i sl.

U sklopu hotela gostima je na raspolaganju Nacionalni restoran sa daleko poznatim nacionalnim i internacionalnim delicijama, gdje ćete sa sigurnošću u jednom zalogaju sa slašću spoznati duh naše historijski bogate kulture; Aperitiv bar, Slastičarna, Caffe Inn, Welness i Fitness centar, te najveći kongresni centar u regiji sa devet klimatiziranih kongresnih sala ( kapaciteta za više od 1500 učesnika) sa najmodernijom audio-vizuelnom opremom i opremom za simultani prevod.

Pored navedenog, hotel raspolaže sa garažnim prostorom kapaciteta 50 parking mjesta i otvorenim parking prostorom prigodnim za putničke automobile i autobuse kapaciteta preko 500 parking mjesta.

Bez obzira da li je Vaš boravak u Sarajevu turističke ili poslovne namjere, hotel Holiday predstavlja idealnu lokaciju u jednom od najljepših gradova Bosne i Hercegovine i Evrope. Šarmantni spoj tradicije i moderne, luksuza i udobnosti, nadasve profesionalizma i praktičnosti, hotel Holiday je savršen za Vas.

Na  200 metara od hotela, pored rijeke Miljacke na Vilsonovom šetalištu prostire se staza dužine 7 km , najduža i najatraktivnija u Sarajevu. Staza je idealna za trčanje, duge šetnje, vožnju biciklom  i druge rekreativne aktivnosti. Vilsonovo šetalište će Vas očarati stogodišnjim nizom drvoreda lipa, koje su posađene za vrijeme austrougarske vladavine. Saobraćaj je zatvoren svaki dan iza 17:00h , kao i vikendom, tako da možete nesmetano uživati u ljepotama koje ono pruža.

Doživite i Vi duh Olimpizma, osjetite dašak energije koja je godinama na jednom mjestu okupljala ugledne svjetske lidere, državnike, umjetnike i sportiste. Postanite i Vi dio historije našeg grada, historije Holiday-a, a dopustite da i mi postanemo dio Vašeg života, Vaših sjećanja.

#hotelholiday moments

Pratite nas na Instagramu.

Ideal location in one of the most beautiful cities of Bosina & Herzegovina and Europe. . . . Idealna lokacija u jednom od najljepših gradova Bosne i Hercegovine i Evrope. #hotelholidaysarajevo
Day is perfect for strawberries. Enjoy delicacies from Caffe Inn restaurant pastry shop. . . . Dan je savršen za jagode. Uživajte u poslasticama slastičarne restorana Caffe Inn. #hotelholiday #sarajevo #restoranCaffeInn
Hotel Holiday as contemporary business centre. . . . Hotel Holiday kao savremeni business centre. #hotelholidaysarajevo
Hotel Holiday perfect place for vacation. . . . Hotel Holiday savršeno mjesto za odmor! #hotelholidaysarajevo
Easy meals to start a day. Restaurant Caffe Inn the place you love. . . . Lagani obroci za početak dana! Restoran Caffe Inn mjesto koje volite. #hotelholiday #sarajevo #restoranCaffeInn
Various types of halls at Hotel holiday. . . . Različiti tipovi sala u Hotelu Holiday! #hotelholidaysarajevo
Hotel Holiday domaćin još jednog sastanka ministara vanjskih poslova SEECP-a. #hotelholiday #sarajevo
Your dream day at Hotel Holiday. . . . Vaš dan iz snova u hotelu Holiday. #hotelholiday #weddingday
Book on Booking.com one of the apartments in Hotel Holiday and take advantage of using the sauna for free. Enjoy! . . . Rezervišite preko Booking.com jedan od apartmana u hotelu Holiday i iskoristite pogodnost korištenja saune gratis. Uživajte!
Cafee Inn's exclusive chef recommends steak made with his special recipe! Visit us! . . . Šef kuhinje restorana Cafee Inn danas preporučuje biftek na svoj način. Posjetite nas! #hotelholiday
Treat yourself with sacher cake.Restaurant Cafee Inn is a place to relax! . . . Zasladite se uz sacher tortu. Restoran Cafee Inn mjesto za opuštanje! #hotelholidaysarajevo
Nakon dugog i napornog dana, oazu mira potražite u razgovoru s najboljim prijateljem i čaši omiljenog pića. 🥂 . . . After long and hard day, find your oasis of peace in conversation with your best friend and a glass of your favourite drink. 🥂 #hotelholidaysarajevo
Closing night party of Sarajevo Film Festival in Hotel Holiday! It was an honor to be a part of this event in Sarajevo! See you next time #sarajevomonamour #sff2019

Pronađite naše hotele

Iskoristite sve prednosti odmora Sarajevu i uživajte u širokom izboru hotela grupacije Europe Group. Od cjenovno pristupačnih hotela za porodice do luksuznih hotelskih apartmana s pet zvjezdica i prvoklasnom uslugom za najzahtjevnije goste.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.