Hotel

Olimpijski duh Sarajeva u 21. stoljeću

Hotel Holiday je projektirao proslavljeni bosanski arhitekt Ivan Štraus u periodu 1982-1983 te je isti otvoren za XIV Zimske olimpijske igre Sarajevo 1984. godine i od tada je, kao svjedok novije historije Bosne i Hercegovine, postao nezaobilazno mjesto za poslovne putnike i turiste.

Sljednik svjetskog hotelskog lanca i hotela Holiday Inn te ujedno i dio poznate grupacije Europe Group, na čelu sa Hotelom Europe, čija tradicija datira od davne 1882.godine, hotel Holiday će oduševiti goste svojom tradicionalnom elegancijom, vrhunskom uslugom i sadržajima.Prostoran i komforan, modernog enterijera sa intimnom atmosferom, Hotel Holiday se prostire na deset etaža sa ukupno 380 ugodno opremljenih smještajnih jedinica, od kojih su 364 sobe i 16 apartmana. Sve hotelske sobe su klimatizirane sa TV i mini barom, kupaonicom sa kadom i tušem, sušilom za kosu i ogrtačima. Sve navedene smještajne jedinice uključuju prostor za sjedenje, satelitsku TV i besplatni internet. *Prema odredbama zakona pušenje je strogo zabranjeno u svim smještajnim jedinicama.

Reprezentativni lobby hotela, intrigantnog dizajna i sa esencijom olimpijskog duha, gostima pruža osjećaj povratka kroz vrijeme, u vrijeme najvećih postmodernističkih arhitektonskih, artističkih i kulturnih ostvarenja na prostorima bivše Jugoslavije, i šire. Grad u malom, olimpijski lobby, gostima nudi niz raznovrsnih sadržaja kao što su: frizerski salon, Tabacco shop, renomirani butici, rent-a-car, exchange office i sl.

U sklopu hotela gostima je na raspolaganju Nacionalni restoran sa daleko poznatim nacionalnim i internacionalnim delicijama, gdje ćete sa sigurnošću u jednom zalogaju sa slašću spoznati duh naše historijski bogate kulture; Aperitiv bar, Slastičarna, Caffe Inn, Welness i Fitness centar, te najveći kongresni centar u regiji sa devet klimatiziranih kongresnih sala ( kapaciteta za više od 1500 učesnika) sa najmodernijom audio-vizuelnom opremom i opremom za simultani prevod.

Pored navedenog, hotel raspolaže sa garažnim prostorom kapaciteta 50 parking mjesta i otvorenim parking prostorom prigodnim za putničke automobile i autobuse kapaciteta preko 500 parking mjesta.

Bez obzira da li je Vaš boravak u Sarajevu turističke ili poslovne namjere, hotel Holiday predstavlja idealnu lokaciju u jednom od najljepših gradova Bosne i Hercegovine i Evrope. Šarmantni spoj tradicije i moderne, luksuza i udobnosti, nadasve profesionalizma i praktičnosti, hotel Holiday je savršen za Vas.

Na 200 metara od hotela, pored rijeke Miljacke na Vilsonovom šetalištu prostire se staza dužine 7 km , najduža i najatraktivnija u Sarajevu. Staza je idealna za trčanje, duge šetnje, vožnju biciklom  i druge rekreativne aktivnosti. Vilsonovo šetalište će Vas očarati stogodišnjim nizom drvoreda lipa, koje su posađene za vrijeme austrougarske vladavine. Saobraćaj je zatvoren svaki dan iza 17:00h , kao i vikendom, tako da možete nesmetano uživati u ljepotama koje ono pruža.

Doživite i Vi duh Olimpizma, osjetite dašak energije koja je godinama na jednom mjestu okupljala ugledne svjetske lidere, državnike, umjetnike i sportiste. Postanite i Vi dio historije našeg grada, historije Holiday-a, a dopustite da i mi postanemo dio Vašeg života, Vaših sjećanja.